”If one has courage, nothing can dim the light which shines from within. ”

Maya Angelou

 

PRATA INFÖR FOLK-COACH

– för individ och grupp

Vi pratar med folk  varje dag. Vi kallar det prata, snacka eller tala. Vi kommunicerar, helt enkelt. Vid kaffeautomaten är det avslappnat snack. Vid stora bordet i konferensrummet är det mer uppstyrt och kanske en smula nervöst. Och så fort vi kommer upp på en scen är det plötsligt jättestort och vi blir nervösa, ja kanske rentav skräckslagna.

Ändå är det precis samma mekanismer som styr hur vi uppfattas oavsett om det sker vid kaffeautomaten eller på den stora scenen. Man skulle faktiskt kunna säga att vi alltid står på en “scen” är och att vi alltid har en “publik”.

Dessvärre har vi väldigt lite träning i att förmedla ett budskap med hela oss, med alla våra kommunikationsverktyg. Vi lär oss orden och språket, men inte hur man använder rösten och kroppen för att förstärka, förtydliga och förbättra vårt budskap.

Vi kommer alltså att jobba med kroppsspråket och med rösten, men också, självklart, med orden och vi utgår alltid ifrån dina specifika behov och önskemål. Behöver du hjälp med innehåll och disposition inför ett tal eller en presentation får du självfallet det också.
Är kameran din utmaning – ja, då jobbar vi med det. Men i grund och botten handlar det om att du ska bli trygg och avslappnad när du pratar med och inför folk.
Att du ska bli en person man lyssnar på och känner förtroende för.


Låter det läskigt? Var inte orolig. Jag hjälper dig med att hitta modet också. Det sitter nämligen oftast i huvudet, i tankar och föreställningar vi har. Men tro mig – ju modigare du blir, desto mer du kommer du att bli och det ger alltid nya, fantastiska resultat.

Märk väl att det går utmärkt att coacha grupper/avdelningar i hur man förmedlar och tolkar budskap. Många av de svårigheter och konflikter som bromsar organisationer beror just på bristande medvetenhet i hur vi använder den icke-verbala kommunikationen. Och det gäller både ledare och medarbetare.

Vänta inte på att det ska kännas bekvämt –
ring mig redan idag!